Medvirkende

2024

Odsherreds Kammermusikfestival 2024

 

Janne Fredens og Søren Rastogi

cello og klaver

Janne Fredens, dansk cellist, er – udover med sin mand, pianisten Søren Rastogi, at være Odsherred Kammermusikfestivals kunstneriske leder – en særdeles aktiv kammermusiker. Hun har, især med sin klavertrio, Jalina Trio, optrådt i store dele af verden, bl.a. i Carnegie Hall og transmitteres hyppigt i radio og tv. Trioen er topprisvinder ved flere af de største kammermusikkonkurrencer i udlandet og har indspillet flere cd’er, som har modtaget international anerkendelse. Janne Fredens har også optrådt som solist i både ind- og udland og er nu fastansat som solocellist i Randers Kammerorkester. Hun er dybt engageret i at uddanne den nye generation af musikere.

www.jannefredens.com

 

 

Søren Rastogi, dansk pianist og den anden del af festivalens kunstneriske ledelse, er både herhjemme og internationalt en efterspurgt solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han har spillet på festivaler i hele Norden og er ofte brugt som sonatepartner med instrumentalister, bl.a. Vilde Frang, Andreas Brantelid og Benjamin Schmid. Søren Rastogi har indspillet flere albums, som har høstet stor international anerkendelse, senest ‘Upheaval’ med Janne Fredens, udgivet i 2024. Søren Rastogi er lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har givet masterclasses i USA, England, Kina og i hele Skandinavien.

www.sorenrastogi.com

Alexander Sitkovetsky

violin

Alexander Sitkovetsky, britisk stjerneviolinist, født i Moskva. Alexander Sitkovetsky koncertdebuterede som 8-årig og flyttede samme år til England for at studere på Menuhin-skolen. Gennem alle lære-årene var Yehudi Menuhin hans inspirator, og de optrådte flere gange sammen. Med sin Sitkovetsky Piano Trio har han vundet en række priser og optrådt rundt om i England og Europa, bl.a. på Alte Oper Frankfurt, Concertgebouw Amsterdam og Wigmore Hall. Sidste sommer kastede Sitkovetsky glans over Odsherred Kammermusikfestival, hvor billedet er fra.

www.alexandersitkovetsky.com

Ulla Miilmann

fløjte

Ulla Miilmann, en af Danmarks bedste fløjtenister, har siden 1994, hvor hun som 22-årig spillede sig til pladsen, været ansat i Danmarks Radiosymfoniorkester som 1. solofløjtenist. I 2007 blev hun som den første dansker nogensinde nomineret til en Grammy for bedste instrumentalsolist. Hun har siden ‘99 spillet i DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet og har optrådt over hele verden med Carl Nielsens fløjtekoncert, som hun netop har udgivet på Deutsche Grammophon. Mange kender sikkert Ulla Miilmann fra tv-programmer som Sigurd og Symfoniorkestret samt fra DR2’s Mestermøder og talrige andre tv-programmer.

www.ullamiilmann.com

Benjamin Schmid

violin

Benjamin Schmid, østrigsk violinvirtuos, der nu for 2. gang gæster Odsherred Kammermusikfestival, er med til at åbne festivalen søndag aften og spiller desuden tirsdag og onsdag, bl.a. værker af Paganini, Arensky og Vaughan Williams. Da Schmid i 2022 var topnavn på Anneberg, kunne publikum også glæde sig over hans musikalske magi i flere jazzkompositioner. Benjamin Schmid er tæt forbundet med Wiener Philharmonikerne og er desuden fast knyttet til Universität Mozarteum i Salzburg og kunstnerisk leder af ensemblerne Salzburger Orchester Solisten og af Musica Vitae i Växjö, med hvem han lige har udgivet et album med Mozarts violinkoncerter. Han spiller både på en Stradivarius fra 1718 og en moderne violin, bygget i 2015, af Wiltrud Fauler.

www.benjaminschmid.com

Andreas Brantelid

cello

Andreas Brantelid, dansk cellist. Han har modtaget anmelderroser fra alverdens kritikere, er en af Skandinaviens mest eftertragtede kunstnere og har optrådt på Odsherred Kammermusikfestival i 2019, 2022 og 2022. Brantelid fik sin solo-debut som 14-årig med Elgars cellokoncert sammen med Det Kgl. Kapel i København. Andreas Brantelid er en fantastisk cellist, en af sin generations ypperste, og optræder både solo og som koncertsolist med orkestre verden over. Andreas Brantelid spiller på en 1707 ‘Boni-Hegar’-Stradivarius, har en skøn cellotone, et fascinerende personligt udtryk og fremfører værkerne med elegance og virtuos overlegenhed.

Ettore Causa

bratsch

Ettore Causa, italiensk bratschist, der pt underviser på Yale University, er kendt for sin fantastisk smukke tone og har længe optrådt som solist verden over, bl.a. i Carnegie Hall, Zurich Tonhalle, Madrid Nations Auditorium og Tokyo Symphony Hall. Ofte ser man musikeren med et kamera, der giver ham mulighed for at huske de mange spændende mennesker og skønne steder, han har oplevet. Ettore Causa optræder også jævnligt ved internationale festivaler, fx i Salzburg og på Menuhinfestivalen, og har været æresgæst ved bratschkongressen i Cremona, hvor han optrådte med sit eget arrangement af Schumanns cellokoncert. Ettore Causa spiller på en bratsch, som Frederic Chaudiere har lavet til ham.

www.ettorecausa.com

Stine Hasbirk

bratsch

Stine Hasbirk, dansk bratschist ansat i DR SymfoniOrkestret og spiller i Arildkvartetten, begge steder siden 2012. Forinden var Stine ansat i Det kgl. Kapel og Mahler Chamber Orchestra. I 1998 vandt Stine Hasbirk 1.-pris ved P2’s kammermusikkonkurrence og Sveriges internationale kvartetkonkurrence med Cailin Strygekvartet. I 2002 vandt hun solistpriser ved Maurice Vieux Paris og Frankfurt. Stine Hasbirk er en populær solist og kammermusiker. Med sin strygekvartet, Arild Kvartetten, har hun spillet i mange af landets kammermusikforeninger og på festivaler, i 2023 også på Odsherred Kammermusikfestival. Hun gæster ofte Trio Con Brio og har rejst med Den Danske Strygekvartet i Tyskland.Stine er bl.a. jurymedlem i P2’s kammermusikkonkurrence og Den danske junior konkurrence.

Marianna Shirinyan

piano

Marianna Shirinyan, armensk-dansk pianist, med en tætpakket kalender, for hendes følsomme og virtuose musikalitet gør hende til en af Europas mest fremragende. Netop hendes forståelse, tekniske brilliance og smukke tone giver hende adgang til et meget bredt repertoire, både som solist og som kammermusiker. Hun har indspillet en række flot anmeldte udgivelser, senest Rachmaninov Suiter for to klaverer. For indspilningen af Louis Glass’ Fantasi for klaver og orkester modtog hun DRs P2-pris. Marianna Shirinyan er lærer ved musikkonservatorierne i København og Oslo.

www.mariannashirinyan.com

Ludvig Gudim

violin

Ludvig Gudim, 24-årig norsk violinist, har sin unge alder til trods optrådt som solist med mange orkestre rundt om i verden og sammen med virtuoser som Itzhak Perlman, Ivry Gitlis og Christian Tetzlaff. Både i 2022 pg 2023 kunne Odsherred Kammermusikfestivals publikum glæde sig over Ludvig Gudims fortolkninger. Allerede som fem-årig påbegyndte Ludvig Gudim sin violinistuddannelse hos bl.a. Henning Kraggerud og videreuddanner sig nu på Juilliard med Itzhak Perlman og Li Lin. I flere år har Ludvig Gudim været koncertmester i Young Strings of Norway. Ludvig, der spiller på en lånt stradivarius fra 1710, har vundet den norske konkurrence om at blive årets musiker.

www.ludviggudim.com

Torleif Thedéen

cello

Torleif Thedéen, svensk cellist og en af Skandinaviens førende musikere, opnåede international stjernestatus, da han i 1985 vandt tre af verdens mest krævende konkurrencer. Siden har han givet koncerter overalt med nogle af de allerbedste dirigenter, fx Esa-Pekka Salonen, Paavo Berglund, Neeme Järvi og Leif Segerstam. Men han er også aktiv kammermusiker og har optrådt i Wigmore Hall, Carnegie Recital Hall og Concertgebouw og har spillet sammen med bl.a. Leif Ove Andsnes og Martin Fröst. Sidste år kunne Odsherred Kammermusikfestivals publikum opleve Torleif Thedéen i flere fantastiske koncerter. Thedéen spiller på en Guadagnini fra 1783, der har tilhørt Mstislav Rostropovitj.

www.torleifthedeen.com

Nicolas Sublet

violin

Nicolas Sublet, fransk violinist, har studeret ved konservatorierne i Grenoble og i Genéve samt i Lyon, hos Marianne Piketty. Sublet fik tidligt smag for musikalsk stilblanding og har arbejdet med barokensemblet Les Musiciens du Louvre og med den moderne komponist Thierry Pécou. Mangfoldighed, ærlighed og nysgerrighed karakteriserer Sublet, hvis repertoire spænder fra barok til nyskrevne kompositioner. Han optræder både som solist, i orkestre og kammermusikensembler, og han spænder fra det klassiske til det eksperimentelle format. Han spillede sin debutkoncert i 2019, har undervist på Det jyske konservatorium lige siden, har vundet en række internationale priser og er pt soloviolinist i Randers Kammerorkester samt medlem af Ensemble Hermes i Aarhus og Le Concert Ideal i Frankrig.

www.musikkons.dk

Petrit Çeku

guitar

Petrit Çeku, en af sin generations store guitarister, blev født i Kosovo i 1985, flyttede til Kroatien og blev uddannet fra det kendte Zagreb Academy of Music og fulgte i 2009 en drengedrøm og blev i fire år instrueret af Manuel Barrueco ved Peabody Conservatory i Baltimore. Çeku’s udsøgte følsomhed og ekspressive spil har fascineret publikum i mange lande, han har vundet talrige priser, udgivet en række anerkendte indspilninger, og hans udgave af Bachs seks cello-sonater var nomineret til International Classical Music Awards, ICMA. Arbejdet med indspilningen var tema for Kaltrina Krasniqis dokumentarfilm ‘Sarabande’. Samarbejdet mellem de to resulterede i Petrit Çeku’s filmmusik til Krasniqis film ‘Vera dreams of the Sea’, der for tre år siden havde premiere på filmfestivalen i Venedig.  Petrit Çeku er en D’Addario kunstner og spiller på en Ross Gutmeier guitar.

www.petritceku.com

Asmus Hanke Frederiksen

bas/baryton

Asmus Hanke Frederiksen, dansk bas/baryton, startede sin musikalske karriere i København, men har nu slået rødder på Fyn. Han studerer ved Syddansk Musikkonservatorium, hvor han i 2022 vandt solistkonkurrencens førstepris. Asmus Hanke Frederiksen er allerede en eftertragtet solist og har fx været solist i Fauré’s Requiem og i Carl Nielsens 3. symfoni, i Maurice Ravel’s Don Quichotte og i Brahms’ Ein Deutsches Requiem.

www.operanordsjaelland.dk

David Danholt

tenor

David Danholt, tenor, er uddannet fra Operaakademiet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har sunget en lang række operapartier på bl.a. Den jyske Opera og Den Kgl. Opera og har en omfattende koncertvirksomhed både i ind- og udland. I 2014 vandt han International Wagner Competition i Seattle, og han har blandt andet modtaget Léonie Sonning Musikfonds Stipendium, Reumerts Talentpris, Musikanmelderringens Kunstnerpris og Aksel Schiøtz-prisen. David Danholt har desuden indspillet adskillige CD’er, senest med senromantisk dansk musik for tenor og orgel sammen med Jørgen Ellegård Frederiksen.

www.dacapo-records.dk

Fanny Soyer

sopran

Fanny Soyer, fransk sopran, der siden 2015 har været medlem af vokalensemblet Quatuor Bonelli og pt deltager i Det kgl. Teaters to-årige ‘unge kunstner-program’. Efter at have studeret sang i Paris i fire år, fortsatte Fanny Soyer i 2016 sin uddannelse ved Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin, fik i 1919 Helene Gjerris som sanglærer på musikkonservatoriet i København og begyndte året efter på Operaakademiet, hvorfra hun dimitterede i 2022. siden har Fanny Soyer haft roller i fx Den glade Enke, Carmen, Orfeo og Peter Grimes.

www.fannysoyer.hubside.fr

Michala Petri

blokfløjte

Michala Petri regnes i dag for verdens førende blokfløjtespiller. Hun har i næsten 50 år sat sit præg på den danske musikscene og ikke mindst udvidet repertoiret for blokfløjten. Michala Petri har til stadighed udviklet instrumentets rækkevidde, så den i dag ikke længere er forbeholdt barokmusik, men hos Petri også bliver brugt i både klassiske og moderne kompositioner, de danske sange og i populærmusikken – ja, selv kinesisk musik har blokfløjtevirtuosen kastet sig over. Siden 1992 har Michala Petri spillet duo med Lars Hannibal. Siden sin debut som 11-årig i Tivolis Koncertsal har Petri rejst kloden rundt med sit instrument og spillet mere end 4.000 koncerter, udgivet over 70 cd’er og har modtaget fire grammy-nomineringer. Mere end 150 værker er skrevet specielt til hende, og hun har modtaget Sonnings Musikpris og mange andre anerkendelser.

www.michalapetri.dk

Einārs Everss

kontrabas

Einārs Everss, lettisk kontrabassist med bopæl i København. Han har siden 2019 spillet i DR Symfoniorkestret, siden 2021 som 1. solobassist. Everss er uddannet på Janáček-Akademiet i Tjekkiet hos professor Miloslav Jelinek og derefter på Det kgl. danske Musikkonservatorium hos professor Michael Stadnicki. Einārs Everss har vundet en række internationale priser og har både som solist og kammermusiker optrådt i adskillige lande. Han har samarbejdet med fx Nikolaj Szeps-Znaider, Carolin Widmann, Amalie Malling, Trio con Brio og Torleif Thedeen. I knapt et år har Everss undervist unge kontrabasstuderende på musikakademiet i København.

Jesper Christiansen

maler

Jesper Christiansen, født i 1955, har, ligesom de tidligere Odsherreds-malere, vendt København ryggen og er flyttet til Odsherred. Her har han gennem cykelture rundt i området fundet interessen for landskabsmaleriet. Hans malerier både opdaterer og supplerer samlingen af Odsherredsmalernes værker. Jesper Christiansen tog afgang fra Kunstakademiet i 1988, hvor han desuden fungerede som professor fra 2002-08. Han er repræsenteret på en række danske museer, bl.a. ARoS, KUNSTEN, Statens Museum for Kunst og Trapholt. Man kan finde Jesper Christiansens udsmykninger et væld af steder, fx Københavns Byret, Frederik VIIIs Palæ, Amalienborg, Operaen og altertavlen i Frederikskirken Paris. Han er bl.a. blevet hædret med Eckersberg Medaillen, Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse og Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegat.

Pablo Llambias

forfatter og multikunstner

Pablo Llambias, f. 1964, som søn af to pianister, faderen argentiner. Efter gymnasiet gik han i sine forældres fodspor og startede på Det jyske Musikkonservatorium, fortsatte til Filmvidenskab i København, inden han kom på kunstakademiet samme sted. De mange kunstneriske genreskift har også præget hans karriere som skønlitterær forfatter. I Llambias forfatterskab er overraskelsen og fornyelsen mere reglen end undtagelsen. Llambías har undervist på Forfatterskolen og på højskolerne Testrup og Krogerup. I 2007 var Llambías fast tilknyttet Syddansk Universitet som underviser. Fra 2009 til 2015 var han rektor for Forfatterskolen.

www.forfatterweb.dk

Henrik Engelbrecht

forfatter og operaekspert

Henrik Engelbrecht arbejder først og fremmest med at formidle opera og klassisk musik til så mange som muligt gennem bogudgivelser, foredrag og koncertpræsentationer. De seneste ti år har han også arbejdet som rådgiver og kunstnerisk konsulent for operahuse, orkestre og festivaler. Sidste år kunne publikum opleve Henrik Engelbrecht under Odsherred Kammermusikfestival, hvor han både præsenterede koncerter, holdt oplæg og var samtalepartner for kunstnere på scenen. Engelbrecht har også været musikchef i Tivoli og operadramaturg på Det Kgl. Teater. Henrik Engelbrecht var tidligere studievært og operaredaktør ved DR’s P2 og er en af de glade deltagere i DRs klassiske musikquiz.

www.henrikengelbrecht.dk

Tak til vore sponsorer og samarbejdspartnere

uden dem kunne festivalen ikke gennemføres