Medvirkende

Festivalens kunstneriske ledere
Odsherreds

Janne Fredens og
Søren Rastogi

cello og klaver

Janne Fredens, dansk cellist, er- udover med sin mand Søren Rastogi at være Odsherred Kammermusikfestivals kunstneriske leder – en særdeles aktiv kammermusiker. Hun har, især med sin klavertrio, Jalina Trio, optrådt i store dele af verden, bl.a. Carnegie Hall, og transmitteres hyppigt i radio og tv. Trioen er topprisvindere ved flere af de største kammermusikkonkurrencer i udlandet og har indspillet flere cd´er, som har modtaget international anerkendelse.

Janne Fredens har også optrådt som solist i både ind- og udland og er nu fastansat som solocellist i Randers Kammerorkester. Hun er dybt engageret i at uddanne den nye generation af musikere.

www.jannefredens.com
YouTube

Søren Rastogi, dansk pianist og den anden del af festivalens kunsteriske ledelse, er både herhjemme og internationalt en efterspurgt solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han har et tæt samarbejde med DR Vokalensemblet, både som pianist og musikalsk leder, er ofte brugt som sonatepartner med instrumentalister og har spillet recitals med bl.a. Vilde Frang, Andreas Brantelid og Benjamin Schmid. Søren Rastogi er lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han har givet masterclasses i USA, Norge, Sverige og Finland.

www.sorenrastogi.com

Andreas Brantelid

cello

Andreas Brantelid, dansk cellist. Han har modtaget anmelderroser fra alverdens kritikere, er en af Skandinaviens mest eftertragtede kunstnere og har optrådt på Odsherred Kammermusikfestival i 2019 og 2022. Brantelid fik sin solo-debut som 14-årig med Elgars cellokoncert sammen med Det Kgl. Kapel i København. Andreas Brantelid er en af sin generations ypperste cellister, og optræder både solo og som koncertsolist med orkestre rundt om i verden. Andreas Brantelid spiller på en 1707 ‘Boni-Hegar’-Stradivarius, og han er kendt for sine tankevækkende fortolkninger, enestående lyd og engagerende personlighed.

www.brantelid.com

Video, hvor Brantelid spiller Schumann www.brantelid.com/video-da

Torleif Thédeen

cello

Torleif Thedéen, svensk cellist og en af Skandinaviens førende musikere, opnåede international stjernestatus, da han i 1985 vandt tre af verdens mest krævende konkurrencer. Siden har han givet koncerter overalt med nogle af de allerbedste dirigenter, fx Esa-Pekka Salonen, Paavo Berglund, Neeme Järvi og Leif Segerstam. Men han er også aktiv kammermusiker og har kastet glans over Wigmore Hall, Carnegie Recital Hall og  Concertgebouw og optrådt sammen med bl.a. Leif Ove Andsnes og Martin Fröst. Torleif Thedéen spiller på en Guadagnini fra 1783, der har tilhørt Mstislav Rostropovitj.

www.torleifthedeen.com

Alexander Sitkovetsky

violin

Alexander ‘Sasha’ Sitkovetsky, 40-årig britisk stjerneviolinist, født i Moskva. Sasha koncertdebuterede som 8-årig og flyttede samme år til England for at studere på Menuhin-skolen. Gennem alle lære-årene var Lord Menuhin hans inspirator, og de optrådte flere gange sammen. Med sin Sitkovetsky Piano Trio har han vundet en række priser og optrådt rundt om i England og Europa, bl.a. på Alte Oper Frankfurt, Concertgebouw Amsterdam og Wigmore Hall. Sitkovetskys seneste indspilning med English Symphony Orchestra af Philip Sawyers’s violinkoncert blev flot anmeldt.

www.alexandersitkovetsky.com

Ludvig Gudim

violin

Ludvig Gudim, norsk violinist, 23, har sin unge alder til trods optrådt som solist med mange orkestre rundt om i verden og sammen med virtuoser som Itzhak Perlman, Ivry Gitlis og Christian Tetzlaff. I fjor kunne Odsherred Kammermusikfestivals publikum glæde sig over Ludvig Gudims fortolkninger. Allerede som fem-årig påbegyndte Ludvig Gudim sin violinistuddannelse hos bl.a. Henning Kraggerud og videreuddanner sig nu på Juilliard med Itzhak Perlman og Li Lin. Ludvig, der spiller på en lånt stradivarius fra 1710, har vundet den norske konkurrence om at blive årets musiker.

www.ludviggudim.com – hvor man kan høre en optagelse af Gudim, der spiller Mendelsohns violinkoncert med the Juilliard Chamber Orchestra

Jon Gjesme

violin

Jon Gjesme, norsk violinist og dirigent, har arbejdet som solist med de fleste norske og flere førende nordiske og amerikanske orkestre, bl.a. med Paavo Berglund, Rafael Frubeck de Burgos og Daniel Harding. Han spiller på en Stradivarius fra 1737 og har 20 års erfaring som koncertmester i Det Kgl Kapel, Oslo Philharmoniske Orkester og Copenhagen Phil. Gjesmes rolle som dirigent er en naturlig udvikling, ligesom at lede og lytte som kammermusiker, både solistisk og akkompagnerende, bare i større format. Det er hans forsøg på at forstå komponistens visioner og intentioner, kombineret med hans eget temperament og lidenskab, der gør ham til en interessant og karakteristisk musiker.

www.jongjesme.com

www.youtube.com – her dirigerer Jon Gjesme Brahms ungarske danse med Copenhagen Phil

Marianna Shirinyan

klaver

Marianna Shirinyan, armensk-dansk pianist, med en tætpakket kalender, for hendes følsomme og virtuose musikalitet gør hende til en af Europas mest fremragende. Netop hendes forståelse, tekniske brilliance og smukke tone giver hende adgang til et meget bredt repertoire, både som solist og som kammermusiker. Hun har indspillet en række flot anmeldte udgivelser, senest Rachmaninov Suiter for to klaverer. For indspilningen af Louis Glass’ Fantasi for klaver og orkester modtog hun DRs P2-pris. Marianna Shirinyan er lærer ved musikkonservatorierne i København og Oslo.

www.mariannashirinyan.com

www.mariannashirinyan.com/media-en – Shirinyan spiller Chopins pianokoncert nr. 1

Emil Gryesten

klaver

Emil Gryesten Jensen, prisbelønnet dansk pianist, er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og ved Sibelius-akademiet i Helsinki. Også Emil Gryesten er et glædeligt gensyn fra sidste års Odsherrreds Kammermusikfestival. Han er en af de travle unge stjerner og har turneret i de fleste europæiske lande, USA og Fjernøsten. Flotte anmeldelser har fulgt ham, bl.a. ‘…perhaps the greatest pianist ever produced by Denmark’. Emil har optrådt ved prestigiøse klassiske musikfestivaler fx Blüthner Classics i Leipzig og i sommeren 2018 i Carnegie Hall i New York.

www.emilgryesten.com
www.emilgryesten.com/video-da – video, hvor Gryesten spiller Liszt, Transcendental Etude

Gordon Lau

bratsch

Gordon Lau, 24-årig bratschist, født i Hongkong, vekslede som 15-årig fra violin til bratschens varme lyd og blev i 2017 optaget på Hanns Eislers Musikhochschule i Berlin og blev elev af professor Tabea Zimmermann. En række prestigefyldte festivaler har haft bud efter Gordon Lau, bl.a. Gstaad Menuhin Festival. Han har også deltaget masterclasses hos bratsch-koryfæer som Nobuko Imai, Nils Mönkemeyer og Amihai Grosz. Gordon Lau er desuden en lidenskabelig sanger, har sunget med kor i en række lande og studeret hos professor Kai Wessel i Køln, der er en berømt kontratenor i Tyskland.

www.tabeazimmermann.de
www.youtube.com – her spiller den 24-årige bratschist Brahms’ f-mol sonate

Iben Bramsnæs Teilmann

bratsch

Iben Bramsnæs Teilmann, dansk bratschist, spiller på en Guadagnini bratsch, udlånt af Det Kgl. Kapel. Iben Teilmann er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Guildhall School of Music i London samt Academaia Walter Stauffer i Cremona. Hun har siden 2001 været 1. solo-bratschist i Det Kgl Kapel og har som medlem ofte haft lejlighed til at optræde både solistisk og som kammermusiker. Iben Teilmann har altid prioriteret kammermusikken. I fjor optrådte hun på Odsherred Kammermusikfestival, ligesom festivalpublikum i Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, Italien og USA har kunnet glæde sig over Iben Teilmanns optræden. Iben Teilmann er initiativtager og medarrangør af kurser, koncertmuligheder og aktiviteter for talentfuld børn og unge og er optaget af at fremme danskbaserede tilbud på højt niveau til disse børn og unge.

www.kapellet.org

Stine Hasbirk Brandt

bratsch

Stine Hasbirk Brandt, dansk bratchist i DR SymfoniOrkestret, optrådte i fjor på Odsherred Kammermusikfestival. Hun vandt i 1998 P2’s kammermusikkonkurrence med Cailin Kvartetten, og i 2000 fik hun juryens specialpris ved den internationale bratschkonkurrence ‘Maurice Vieux’ i Paris. Stine Hasbirk er en populær solist og kammermusiker. Med sin strygekvartet, Arild Kvartetten, har hun spillet i mange af landets kammermusikforeninger og på festivaler. Hun gæster ofte Trio Con Brio og har rejst med Den Danske Strygekvartet i Tyskland. Stine Hasbirk har spillet på festivaler i Europa med bl.a. Andreas Brantelid og Tabea Zimmermann.

www.arildkvartetten.dk

Mathias Kjøller

klarinet

Mathias Kjøller, dansk soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester. Også Mathias Kjøller genbesøger Odsherreds Kammermusikfestival. Udover jobbet som soloklarinettist er han aktiv kammermusiker og har fx spillet med Den danske Strygekvartet. Mathias har vundet solistkonkurrencer på både Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og var i juni 2011 solist med DKDM Symfoniorkestret i Carl Nielsens klarinetkoncert, dirigeret af Michael Schønwandt.

www.buffet-crampon.com

Lasse Mauritzen

horn

Lasse Mauritzen, dansk hornist, der 12. oktober modtager Carl Nielsen og Anne Marie-Carl Nielsen Legatets Hæderslegat på 750.000 kr. Om hæderslegatet til Lasse Mauritzen siger bestyrelsesmedlem Tim Frederiksen: ‘Som solohornist i DR Symfoniorkestret bestrider Lasse Mauritzen en af de mest eksponerede positioner i dansk musikliv på det allerhøjeste internationale niveau. Med sin bemærkelsesværdige smukke hornklang og store instrumentale sikkerhed har han igennem flere år beriget den ene Torsdagskoncert efter den anden.’

www.lassemauritzen.com
www.youtube.com

Elisabeth Rosenberg

Sopran

Elisabeth Rosenberg er en dansk sopran, som studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har tidligere studeret i Berlin og deltaget i utallige masterclasses i de seneste år. Sidste sommer sang hun på Copenhagen Opera Festival’s store scene på Den Røde Plads, og tidligere i år sang hun hovedrollen i Janacek’s opera Den Fiffige Lille Ræv i konservatoriets årlige operaproduktion.

 

Laura Helene Hansen

sopran

Laura Helene Hansen, dansk sopran, studerer på Det Kgl. Teaters Operaakademi, men startede som skuespiller med en drøm om teater og musical. Ved siden af operastudiet bruger Laura meget tid på at finde og opføre marginaliserede komponisters musik og give dem ny taletid, med en særlig fokus på danske kvindelige komponister igennem tiden. Drømmen om teater er ikke død, og Laura håber på en karriere hvor hun både kan lave talt teater og synge alle Puccinis heltinder.

Kirsten Voss

mezzosopran

Kirsten Voss, dansk mezzosopran med debut fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i sommeren 2022, råder over et repertoire, der spænder fra barok til moderne opera. Kirsten er en passioneret og generøs performer og i august aktuel på Copenhagen Opera Festival, med Søholm Opera, i Suor Angelica og i VR-operaen ‘Mortalities’ på Teater Sort/Hvid. Kirsten Voss har tidligere optrådt som solist på Aalborg Opera Festival, Aarhus Kammermusikfestival og på Passage Festival som en del af Ensemble Edge. Hun har bl.a. modtaget Kgl. Kammersangerinde Else Brems Rejselegat 2022. Kirsten Voss vandt Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence i 2021.

www.kirstenvoss.dk
www.kirstenvoss.dk/lyt  – Her synger Kirsten Voss Lili Boulanger

Kristian Bordøy

tenor

Kristian Bordoy, tenor, ville være operasanger, fra han var ni og fik sin operadebut som en del af drengeensemblet i Den jyske Operas opførelse af La Bohéme i 2003. I dag studerer han på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium under Jens Krogsgaard. Han har deltaget i rækker mesterklasser med anerkendte lærere fra ind- og udland, senest med Anne Sofie von Otter. Hans hidtil største musikalske oplevelse var, sammen med resten af konservatoriets sangere, at synge Verdi’s Requiem i Berliner Philharmonien.

www.youtube.com – Her synger Kristian Bordoy Grieg i Lindevang Kirke.

Simon Sumal

baryton

Simon Sumal, lyrisk baryton, uddannet fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i år, debuterede i dobbeltrollen Moralés/Dancaïro i Barrie Koskys opsætning af Bizets ‘Carmen’ på Operaen, Det Kongelige Teater i 2022. På Takkelloftet, Det Kongelige Teater har Simon Sumal sunget titelrollen i Mozarts ‘Don Giovanni’ og Smirnov i Waltons ‘The Bear’. Han har sunget Silvio i Leoncavallos ‘Pagliacci’, Søholm Opera på  Samsø samt solistpartier i oratorier som Händels ‘Messias’, Faurés ‘Requiem’ og Mozarts ‘Messe i C-mol’. Parallelt med sangen er Simon Sumal en efterspurgt operaproducent og bl.a. engageret hos Copenhagen Opera Festival. Foruden uddannelsen som operasanger har han kandidatgrad i Performance Design & Historie.

Marcus Dawson

baryton

Marcus Dawson, australsk født baryton, opvokset i Norge og uddannet ved Operaakademiet ved Det Kgl. Teater. Marcus var tidligere skuespiller ved Nationaltheatret i Oslo, men har siden 2018 helliget sig musikken. Marcus har netop medvirket i Amadeus på Det kgl. Teater, og senere venter Don Giovanni, Tryllefløjten ved Arctic Opera Festival og Carl Nielsens 3. Symfoni. Tidligere har publikum blandt meget andet kunnet høre Marcus Dawson i Die Fledermaus i London og i Figaro. Marcus har deltaget i masterclasses med bl.a. Bo Skovhus.

Henrik Goldschmidt

Obo

Henrik Goldschmidt, verdensberømt oboist og tillige kendt, som ‘Manden, der ville reparere verden med musik’. Goldschmidt modtog i fjor en af dansk musiklivs allermest prestigefyldte priser: hædersprisen på 750.000 kr fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens legat. Henrik Goldschmidt har været ansat som solooboist i Det Kgl. Kapel siden 1985 og har blandt meget andet været ansat i Berliner Filharmonikerne og Det Filharmoniske Statsorkester i Hamborg. I november i fjor forlod han stillingen i Det Kgl. Kapel og helliger sig nu sin freelance karriere og det pædagogiske arbejde. Henrik grundlagde i 2003 Middle East Peace Orchestra og turnerede i en årrække med dette ensemble over hele verden. I dag kalder musikerne sig Middle East Peace Ensemble og er et spillevende bevis på, at musikken overvinder alle barrierer.

www.granvigartists.dk/henrik-goldschmidt/

Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht, formidler af opera og klassisk musik i bøger, foredrag og koncertintroduktioner. For sidste års Odsherred Kammermusikfestivals gæster bliver der tale om et glædeligt gensyn med den fremragende musikformidler. I årene 2010 til 2015 var Engelbrecht musikchef i Tivoli og inden da operadramaturg igennem ti år på Det kgl. Teater i Kasper Holtens operacheftid. Hans seneste bog ‘Opera i Danmark 1634-2005’ fik adskillige seksstjernede anmeldelser og blev nomineret til ‘Årets historiske bog’.

(Foto: Nikolaj Lund)

 

www.henrikengelbrecht.dk

Magne Meyer

horn

Magne Meyer, 19-årig hornist, der siden 2019 har spillet med Orkester Midtvest og desuden spillet kammermusik i forskellige sammenhænge. Magne startede allerede sin musikerkarriere som syv-årig på valdhorn og har de senere år vundet flere talentpriser.

Alexander Shirinyan Rohde

Cello

Alexander  Shirinyan Rohde, 17-årig cellist, tog sin første cello-time som seks-årig og spiller sideløbende bas i sit band. Med coronapandemien voksede imidlertid Alexanders interesse for celloen, som han har dyrket intenst med Ingemar Brantelid som læremester.

Simon Elm Gad

cello

Simon Elm Gad, 17-årig cellist og elev hos Ingemar Brandelid. Sidste år vandt han guldmedalje ved den klassiske juniorkonkurrence på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som bare ni-årig debuterede han som solist med Zapolski-strygerne ved en koncert i DR-koncerthuset og har siden optrådt som kammermusiker ved en lang række koncerter i ind- og udland, bl.a. ved Summa cum Laude i Wien i 2017, ved en koncertrække på Bornholm i 2018 og samme år ved Malmös musikfestival ‘Concertino’. Simon Gad er også blevet inviteret til at spille på Cph Summer Festival, Charlottenborg, i år.

Sufiya Taufik

violin

Sufiya Ainan Taufik, 16-årig violinist, begyndte at spille violin som fire-årig og spiller i Zapolski Piano Quartet og Arensky Trio. Sufiyas seneste bedrift er: Bedste opførelse af et dansk værk ved Jacob Gade violinkonkurrencen 2022, guldmedalje i Den Unge Kammermusikkonkurrence 2022, guldmedalje og talentpris ved Dansk Klassisk Musikkonkurrence 2021 og modtager af Jacob Gades Legats talentpris og talentudviklingsprogram. Klassisk musik er Sufiya Ainan Tauliks passion, og hun drømmer om at gå på musikkonservatoriet.

Selma Teilmann

violin

Selma Teilmann, 17-årig violinist, begyndte at spille violin som fem-årig, siden 2019 hos Alexandre Zapolski. Hun har også deltaget i masterclasses og workshops i Polen, Belgien og Sverige og modtog i 2019 Jacob Gades Ungdomstalentpris. I 2020 vandt Selma guldmedalje i den Klassiske Musikkonkurrence og året efter 1.-pris i Øresundssolist. Selma Teilmann har flere gange optrådt som solist bl.a. på sidste års Odsherreds Kammermusikfestival, og da hun sammen med Valdemar Wenzel Most reddede søndagens koncert i Musik i Asnæs og leverede et brag af en koncert, bestående af numre af Liszt, Sibelius, Haydn, Gade og Chopin og sluttede koncerten med Ravels fyrige ‘Tzigane’.

Alana Hjort

violin

Alana Hjort, dansk violinist, debuterede i 2017 som 10-årig i Zapolski Strygerne og spillede i fem år som solist til koncerter over hele landet. I 2022 blev Alana elev hos Frederik Øland. Det var også i fjor, Odsherred Kammermusikfestivals publikum kunne opleve Alana Hjort i et forrygende samspil med den østrigske stjerneviolinist Benjamin Schmid. I år bestod Alana Hjort optagelsesprøven i violin på Det Kgl. danske Musikkonservatorium.

Freja Julie Rasch Eskildsen

Violin

Freja Julie Rasch Eskildsen, dansk violinist, der også optrådte under sidste års Odsherred Kammermusikfestival. Freja studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun er særligt begejstret for kammermusik, som hun dyrker med sin trio, Trio Vita, samt ved deltagelse i festivaler og kurser i ind- og udland. Freja er tidligere guldvinder i Berlingske Klassesiske musikkonkurrence og prismodtager i Øresunds Solist.

Anna Agafia

Violin

Anna Agafia, dansk violinist på vej ud på verdenskendte scener, bl.a. Chamber Music Connects the World-festival på Kronborg-akademiet nær Frankfurt, men altså også herhjemme på Odsherred Kammermusikfestival. Efter hendes nylige artist-in-residence-ophold på Queen Elizabeth Music Chapel under Augustin Dumay har man også internationalt fået øje på Anna Agafia. Hun har vundet en række priser og lever nu et aktivt solistliv og optræder jævnligt med europæiske og amerikanske orkestre. Anna spiller på en Joseph Guarneri-violin fra 1730-33, The Sphinx, udlånt af en anonym donor.

Julia Pamina Smit

bratsch

Julie Pamina Smit, 14-årig bratschist med ni års stryger-erfaring. I fjor skiftede hun imidlertid violinen ud og vandt 1.-pris i både violin og bratsch i den Klassiske Juniorkonkurrence og Jacob Gades Violinkonkurrence, hvor hun også blev udtaget til at spille til priskoncerten. 2022 var i det hele taget et travlt år for Julia, der ikke bare optrådte ved koncert på Odsherreds Kammermusikfestival, men også ved koncerter på Schubertiaden, Louisiana Jacob Gades legatkoncerter. Med Zapolski Strygerne har hun spillet en række koncert i bl.a. Tivolis Koncertsal, på Amalienborg til åbning af Fabergékammerret og til dronningens regeringsjubilæum på Københavns Rådhus.

Valdemar Wenzel Most

Piano

Valdemar Wenzel Most, 17-årig pianist og elev på på Skt. Annæ Gymnasium og allerede modtager af talrige priser og vinder af en lang række musikkonkurrencer. Men senest fik Valdemar 2.-pris og Carl Nielsen-prisen i Aarhus International Piano Competition marts 2023. Tidligere i år spillede Valdemar Rachmaninovs 2. klaverkoncert, 1. sats, sammen med Göteborg-symfonikerne og skal til august spille samme værk med Copenhagen Phil i Tivolis koncertsal i koncertrækken ‘mesterstykker’. Valdemar er udvalgt til at repræsentere Danmark ved den internationale Steinway Festival i Hamburg i 2023 og er modtager af Cph Summer Festivals talentpris 2023, hvor han bl.a. skal spille Mendelsohns klavertrio i d-mod med Jonathan Swensen og Selma Teilmann.

(Foto: Tom Mc Kenzie)

Miyabi Tomioka

Violin

Miyabi Tomioka, 12-årig violinist og yngste musiker ved sommerens Odsherred Kammermusikfestval. Sammen med sin familie flyttede hun fra Japan til Danmark, hvor hun efterhånden viste sig at besidde et usædvanligt musikalsk talent. Hun har tidligere optrådt ved musikfestivaler.

Tak til vore sponsorer og samarbejdspartnere

uden dem kunne festivalen ikke gennemføres