Theatre of voices og Michala Petri

Mandag 29/7 kl. 19.30


Hempel Glasmuseum


Michala Petri og

Theatre of Voices


Else Torp

Signe Asmussen

Paul Bentley-Angell

Steffen Bruun

Kunstnerisk leder: Paul Hillier

Three Scottish Dances — based on arrangements by Peter Maxwell Davies (voices+recorder)

i) Last time I came over the Mure

ii) Remember well my dear

iii) Almayne


Arvo Pärt - Da pacem


Galina Grigorjeva - Lamento (for solo recorder)


Arnannguaq Janna Posborg Gerstrøm - Textures of snow and ice (voices+recorder)


Jóhann Jóhannsson - Holy Thursday


Hildur Gu∂nadóttir/Jóhann Jóhannsson - Jerusalem Hymn


Pelle Gudmundsen-Holmgreen - Song


Sunleif Rasmussen - Songs of Solitude and Night (new work) (voices+recorder)


Petri og Theatre of Voices skaber nordlys

Som startskud for en nordatlantisk turné til Færøerne, Island og Grønland giver Theatre of Voices og Michala Petri koncert på Hempel Glasmuseum. Kombinationen af Danmark verdensberømte fløjtenist og et af verdens førende vokalensembler, der opfører nykomponeret færøsk, islandsk og grønlandsk  musik er opsigtsvækkende.       


Theatre of Voices blev grundlagt i London i 1990 af Paul Hillier, og efter en del år i Nordamerika har Theatre of Voices fået base i København. Sidste år medvirkede elitevokalisterne med forestillinger på både Palais Garnier in Paris, Teatro Real i Madrid og New Yorks Lincoln Center. Og i år gav Theatre of Voices en udsolgt koncert i Hamborgs nye koncerthus, Elbphilharmonies store sal.


Ensemblet fokuserer især på ny musik, men ofte flettet sammen med al slags tidlig musik, hvilket afspejler Hilliers livslange forkærlighed til netop disse to ender af det musikalske spektrum.


For Michala Petri, der siden de unge år har fulgt sit behov for musikalsk udvikling i forskellige retninger, er samarbejdet med TOV en naturlig rejse ind i andre musikalske kulturer.

                   

Hun har samarbejdet med kunstnere som Keith Jarrett, sir Neville Marriner, Pinchas zukermann, Joshua Bell og Claudio Abbado. Og hendes repertoire omfatter værker fra barok, wienerklassicisme og romantik til samtids- og improvisationsmusik, og det er netop den tilpasningsevne, der ligger bag hendes kunstneriske attraktion