Opera i Klint Kalkbrud

ODSHERREDS KAMMERMUSIKFESTIVAL


Fredag d. 31. juli 2020 kl. 19.30:

Mørk komedie i Klint Kalkbrud


Mozart kaldte 'Don Juan' for en komedie. Det er den, men en mørk komedie. Don Juan er på den ene side en morsom forvekslingskomedie og på den anden side et intelligent studie i dæmonisk livslyst og seksuel besættelse.


Og den bliver opført af en pianist og seks unge operasangere, der elsker at lege og forny. Operakompagniet Nortardar optræder med skarptskårne koncertversioner af store mester mesterværker, som bliver opført med nerve og scenisk tæft.


Alle kunstnerne er i vælten på scener i ind-og udland. Ved siden af solistkarrierer med orkesterkoncerter og teaterproduktioner holder de af at dyrke det kreative fællesskab og formidle klassisk musik.


'Kun at elske een er at svigte alle de andre'


Uden at spørge, tager adelsmanden, levemanden og skørtejægeren Don Juan for sig på damefronten, og hvis det kræver løgne, vold og mord, holder han sig ikke tilbage. I hans slipstrøm møder vi de fortumlede mennesker, hvis liv han har vendt på hovedet. Skønt kvinder mere eller mindre frivilligt går erotisk kaos i møde, må de hævne sig, når Don Juan rykker videre til næste erobring. Hjælp til det får kvinderne bl.a. af de mænd, de selv har bedraget. Også Don Juans forpryglede tjener får nok af at indskrive nedlagte damer i mandtal.


Operafortællingens hæsblæsende og morsomme dialog er på dansk, mens Mozarts udødelige musik synges på italiensk. Det er for kendere, for de let øvede og især for dem, der aldrig har set en opera før. 
I tilfælde af dårligt vej flyttes koncerten til Den Danske Scenekunstskole, Annebergparken 22, 4500 Nykøbing Sj.

Operakompagniet Nortardar.